• pl15e pa10e

  REFLEXZONES VAN DE VOET

  Een complete weergave van de meest gangbare opvattingen over de plaats van de reflexzones op de voet.


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • pl15e pa10e

  REFLEXZONES VAN DE HAND

  De reflexzones van de hand zijn ten onrechte minder populair dan de reflexzones van de voet. Voor ontspanning en kalmering zijn ze minstens zo goed. Bovendien zijn ze makkelijker onder allerlei omstandigheden toe te passen.


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • pl15e pa10e

  REFLEXZONES HAND EN VOET

  De reflexzones van de hand en de voet naast elkaar. Interessant als studie-objekt omdat de kleuren per orgaan met elkaar overeenkomen.


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • pl15e pa10e

  DE REFLEXZONES VAN DE VOET II

  "Het thema van de poster ""De reflexzones van de voet II"" stamt uit 1980 toen ik de poster ""Nieuwe voetmassage"" maakte met drie onderwerpen: De botten van het lichaam in de voet, de meridianen van Masunaga en de wervelkolom op de voet en de ermee verbonden organen en functies. Toen ook de tweede druk van deze poster op was heb ik er weer eens intensief aan gewerkt. De twee laatste onderwerpen zijn vrijwel identiek als wat er op de poster nieuwe voetmassage stond. Maar over de botten van het lichaam op de voet had ik veel meer en gedetaillereerde informatie die er nu ook op staat. De schedelbotten en de tenen, de romp, armen en benen op de voeten zijn nu allemaal duidelijk af te lezen. "


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • pl15e pa10e

  AURICULO TERAPIA

  Een lokalisatie van de punten op het oor met de latijnse namen groot geschreven, waaronder de vertaling in nederlands, frans, duits en engels klein geschrevenen. De meeste corresponderende organen/lichaamsdelen zijn ook afgebeeld.


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • pl15e pa10e

  MERIDIANEN EN DE VIJF ELEMENTEN

  Een representatieve en kleurige afbeelding van de meridianen op het menselijk lichaam. Een voor- zij- en achteraanzicht, de meridianen hebben verschillende kleuren, afgeleid van de elementen. Zo ook de elementpunten op handen en armen, benen en voeten. Hemelvensterpunten, accumulatiepunten, lopunten en bronpunten zijn aangeduid. Franse, Duitse, Engelse en Nederlandse begrippen worden vermeld.


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • pl15e pa10e

  WU XING: DE VIJF ELEMENTEN

  Geeft de punten van de vijf elementen op iedere meridiaan, met hun plaats op armen of benen, verder de bron, uur, accumulatie, lo, sedering en tonificeringspunten en hun symbolenen kleuren, en ook de Ju en de Mupunten, in een aantrekkelijke presentatie.


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • pl15e pa10e

  MERIDIANEN

  Deze afbeelding toont het verloop van de meridianen en de exacte plaats van alle acupunctuurpunten.


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • pl15e pa10e

  AKUPUNTEN alarm-rugpunten

  Deze poster bevat de Ju-punten (van de blaas- meridiaan op de rug), de Mu-punten (de alarmpunten, op de buik en borst) en de beschrijving van hun plaats. Een massageinstruktie bevindt zich onder de afbeelding.


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • pl15e pa10e

  QI JING BA MAI wondermeridianen

  de wondermeridianen of extrameridianen worden gebruikt wanneer met de twaalf meridianen geen blijvend resultaat kan worden bereikt. Op de achterkant van de poster een korte toelichting in het nederlands en ook in frans, duits en engels.


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • pl15e pa10e

  MARMA

  Marma is de naam van de punten in de ayurvedische massage. De datu en srota van ieder van de punten wordt vermeld evenals de grootte en de methode van behandeling. Dit poster is een samenvatting van de bekende gegevens over de marma, op aantrekkelijke wijze gepresenteerd.


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • pl15e pa10e

  GEZICHTSDIAGNOSE EN MASSAGE

  De poster Gezichtsdiagnose en Gezichtsmassage bevat materiaal over de manier waarop in de chinese en japanse kultuur het verband tussen gezicht, constitutie, lot,. en gezondheid wordt gezien. De proporties van het gezicht, de verschillende diagnostische zones en de akupunktuurpunten van het gezicht worden getoond en in de tekst verklaard.


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • pl15e pa10e

  CHAKRA

  Het begrip Chakra of wiel stamt uit de hindoekultuur. Een chakra is een energieknooppunt dat zich uit in het menselijk lichaam, energie en geest. Met verwijzing naar elementen, organen en mantra's die ermee verbonden zijn. Aan de achterzijde van de kaart is een beknopte beschrijving van de energie, de psychische en de fysieke associaties van ieder van de chakras te vinden


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • pl15e pa10e

  HET SKELET, ANATOMIE

  Op deze poster vindt u de botten van het menselijk lichaam met hun Nederlandse en Latijnse benamingen.


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • pl15e pa10e

  DE SPIEREN ANATOMIE

  Op deze poster staan de oppervlakkige spieren van het menselijk lichaam met zowel de Nederlandse als de Latijnse benamingen.


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • pl15e pa10e

  ANATOMIE VAN DE VOET

  Deze kaart/poster betreft de anatomie van de voet. Hij bevat verschillende spierlagen van de voet, de botten en de pezen. Allen met hun Nederlandse en Latijnse namen. Er is ook een kaart van A4 formaat verkrijgbaar. Dan zijn de afbeeldingen over de voor en achterzijde verdeeld.


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • pl15e pa10e

  AFWIJKINGEN AAN DE VOET

  Hier worden de voetafdruk, het voor- en zijaanzicht van de voet en verschillende veelvoorkomende voetafwijkingen besproken. Bovendien een afbeelding van de verschillende hamertenen en een verwijzing naar de oorzaak.


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • pl15e pa10e

  SYSTEMA LYMPHATICA, HET LYMFATISCHE SYSTEEM

  De afbeelding van het lymfatische systeem bevat de belangrijkste lymfebanen en lymfevaten, daarbij ook de richting waarin de lymfedrainage dient te worden uitgevoerd.


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • pl15e pa10e

  DE WERVELKOLOM

  Via de ruggewervels worden organen, spieren, zintuigen en huid ge?nnerveerd. Op deze kaart wordt het autonome zenuwstelsel in beeld gebracht, en ook de onderverdeling in sympathische en parasympathisch. Daarnaast worden ook de huidzones en de innervatie van de spieren ge?llustreerd. Bovendien is er een uitgebreide klachten lijst, die aangeeft welke symptomen zich bij een bepaalde wervelverplaatsing kunnen voordoen, en waar te zoeken in de wervelkolom bij een bepaald symptoom.


   

  Formaat A2(42x60 cm)

 • AKUPUNKTAKT, LICHAAMSENERGIE BALANCEREN MET GELEIDEND MATERIAAL

  Acupunctuur wordt onder andere verklaard als een systeem van energiebanen in het lichaam (meridianen) die op verschillende plekken, acupunctuurpunten, kunnen worden beinvloed. Akupunktakt haakt hier op in.


  Download (Rechts klik en kies "save as")

  Formaat A2(42x60 cm)

 • div30a50 pl_11e pa6e

  Samadhi Thanka

  De Samadhi Thanka is een interessante en levendige afbeelding van de chakras. Een Shiva-afbeelding uit Nepal met vele symbolen. Sommigen zeer begrijpelijk, andere minder.


   
 • div30a50 pl_11e pa6e

  Sahasrabuja-Lokehvara

  De Sahasrabhuja-Lokesjvara Thanka heeft als thema en uitstraling het allesziend en alles-omvattende mededogen.


   
 • div30a50 pl_11e pa6e

  De Chakra's en de elementen

  De Chakras en de vijf elementen is een poster van Pieter Weltevreden, een leerling van Harish Yohari. In diens stijl heeft hij een decoratieve schildering van de chakras gemaakt. De websiteweergave kan i.h.a. niet helemaal recht doen aan de subtiele kleuren van dit kunstwerk.


   
 • div30a50 pl_11e pa6e

  Thanka Groene Tara

  De Groene Tara is een thanka met een aantal weinig gebruikelijke versieringen en tibetaanse belettering.


   
 • pl_11e ce8e

  CHAKRAS, SYMBOLIEK EN ASSOCIATIES

  Deze kaart, de tweede druk, heeft als hoofdbestanddeel in de binnenkant een serie tabellen waarin op een groot aantal levensgebieden de werking van ieder van de chakras wordt beschreven. Therapien, edelstenen, aromas, werksoort, muzieksoort zijn enkele van de geklassificeerde onderwerpen. Een ander onderdeel is een psychologische karakterisereing van ieder van de chakras. De voorpagina bevat een korte karakterisering van ieder van de chakras - de achterpagina is een klassifikatie van verschillende reflexzonesystemen vanuit het gezichtspunt van de chakras. Deze kaart is een practische informatiebron voor ieder die zijn kennis en begrip van chakras wil vergroten.


   

  Formaat 2 x A4(21x30 cm) (A3 30x42 cm, dubbelgevouwen)

 • pl_11e ce8e

  MOXEREN

  Moxeren is een eeuwenoude geneeswijze die eruit bestaat moxa (gedroogd bijvoetkruid) boven of op bepaalde plekken (acupunctuurpunten) op de huid te laten gloeien. Zo worden koude, slapte, uitputting en vrouwenziekten behandeld. Op deze kaart wordt een eenvoudige methode van moxeren aan leken uitgelegd. Ieder van de meridianen van de akupunktuur en de belangrijkste voor moxeren geschikte punten worden geillustreerd, met de klachten waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Daarnaast worden een aantal veelvoorkomende ziekten en klachten genoemd met een gesuggereerde puntenkombinatie.


   

  Formaat 2 x A4(21x30 cm) (A3 30x42 cm, dubbelgevouwen)

 • pl_11e ce8e

  BOOM VAN HET LEVEN, KABBALA

  De levensboom is een belangrijk onderdeel in de joodse mystieke traditie van de kabala. Deze kaart biedt een heldere voorstelling van de levensboom met zijn 10 sefirah en 32 paden. Ze geeft de verschillende interpretaties die worden gegeven aan deze universele structuur. De levensboom kan een voorstelling zijn van verschillende gebieden, zoals de kosmos, het lichaam, het hebreeuwse alfabet, de tarot, engelen, de wereld van het kwaad, de menselijke ontwikkeling. Deze kaart is slechts een samenvatting van de belangrijkste elementen, maar bevat in kort bestek een overzicht dat ook bij verdere studie van nut zal zijn.


   

  Formaat 2 x A4(21x30 cm) (A3 30x42 cm, dubbelgevouwen)

 • pl_11e ce8e

  DARMEN EN GEZONDHEID

  Op deze kaart zijn vele interessante gegevens over de darmen verwerkt. Welke delen van de darmen met welke lichaamsdelen, functies en energiŽn in verband staan wordt besproken aan de hand van twee darmreflexologiŽn, van Walker en van Jensen. Daarnaast wordt ook de haradiagnostiek geÔllustreerd. De elementen van gelaatsdiagnostiek die over de darmen informeren, en de zones van de darmen op de oren en voeten. Yogaoefeningen voor gezonde darmen, een beschrijving van diepe buikmassage en de belangrijkste acupuntuurpunten die de darmen direct beÔnvloeden completeren het geheel


   

  Formaat 2 x A4(21x30 cm) (A3 30x42 cm, dubbelgevouwen)

 • pa6e pl8_50e

  DE MERIDIANEN EN DE VIJF ELEMENTEN

  Een representatieve en kleurige afbeelding van de meridianen op het menselijk lichaam. Een voor- zij- en achteraanzicht, de meridianen hebben verschillende kleuren, afgeleid van de elementen. Zo ook de elementpunten op handen en armen, benen en voeten. Hemelvensterpunten, accumulatiepunten, lopunten en bronpunten zijn aangeduid. Geheel in het Nederlandsen (itt tot de aan een kant bedrukte A2 kaart met hetzelfde onderwerp). En met een andere achtergrondkleur.


   

  Formaat A3(30x42 cm)

 • pa6e pl8_50e

  REFLEXZONES VAN DE VOET (gekleurde achtergrond)

  Een complete weergave van de meest gangbare opvattingen over de plaats van de reflexzones op de voet.


   

  Formaat A3(30x42 cm)

 • pa6e pl8_50e

  REFLEXZONES VAN DE HAND

  De reflexzones van de hand zijn ten onrechte minder populair dan de reflexzones van de voet. Voor ontspanning en kalmering zijn ze minstens zo goed. Bovendien zijn ze makkelijker onder allerlei omstandigheden toe te passen.


   

  Formaat A3(30x42 cm)

 • pa6e pl8_50e

  DE HUID

  Op deze kaart staan alle relevant anatomische gegevens die de huid betreffen. Gemaakt in samenwerking met de Algemene Nederlandse Brancheorganisatie Schoonheidsverzorging.


   

  Formaat A3(30x42 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  SPIEREN

  Op deze kaart staan de oppervlakkige spieren van het menselijk lichaam met zowel de Nederlandse als de Latijnse benamingen.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  SKELET

  Op deze kaart vindt u de botten van het menselijk lichaam met hun Nederlandse en Latijnse benamingen.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  REFLEXZONES VAN DE VOET

  Regelmatig masseren van de voeten zorgt voor ontspanning, welbehagen en nieuwe levensenergie. Hoewel het evenmin als welke andere methode een oplossing is voor alle kwalen, is het een bijzonder krachtige methode, die nauwelijks bijverschijnselen heeft of overgedoseerd kan worden. Bij vele chronische en geriatrische klachten is het vaak de enige methode die zonder negatief effekt op het psychisch of fysieke welzijn van de ontvanger een geleidelijke verbetering van ernstige en als ongeneeslijk beschouwde klachten kan geven. Deze kaart geeft aan de voorzijde de reflexzones van de voet, aan de achterzijde een aantal handgrepen en massageinstructies, die daarbij gebruikt kunnen worden


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  REFLEXZONES VOET: SPIEREN, BOTTEN, KLIEREN

  De Reflexzones van de spieren op de voet,- weinig verbreid material, verzamel door RJ Bourdiol wordt hier weergegeven (latijn en nederlands) Aan de andere zijde Reflexzones van botten en klieren op de voet Een weergave van het materiaal van R.Fietta over de botten van de schedel op de tenen. Daarnaast ook een gedetailleerde reflexologie van onder andere heupen, armen en voeten op de voetrug.. het geheel wordt gecompleteerd door weergave van klieren en wervelkolomreflexologie op de voet.


   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  REFLEXZONES VAN DE HAND

  De Reflexzones van de hand illustreert dat met name de handpalm en handrug een veelheid aan gebieden bevatten die in direct verband met de organen en functies staan. Ze kunnen door een massage geactiveerd of gekalmeerd worden. De massagegrepen die bij de handreflexologie het meest gebruikt worden worden hier beschreven en geillustreerd daarnaast ook enkele inleidende ontspannende grepen.


   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  REFLEXZONES VAN DE HAND EN VOET

  De reflexzones van de hand en de voet naast elkaar. Interessant als studie-objekt omdat de kleuren per orgaan met elkaar overeenkomen. De kaart bevat bovendien een aparte projektie van de wervelkolom op zowel de hand als de voet met een korte uitleg van het gebruik. Ook inbegrepen is een tabel over het soort gezondheidsproblemen dat het best op handmassage en het best op voetmassage reageert.


   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  REFLEXZONES OOR

  "De reflexzones van het oor waren al in het oude Egypte bekend. Dr. Nogier uit Frankrijk bracht ze opnieuw aan het licht en sindsdien worden ze overal ter wereld met veel succes gebruikt. Meestal wordt in de oorreflexologie of auriculotherapie naalden gebruikt. Ook met de vingers of met kleine instrumnten kan via het oor veel effekt worden behaald. De kaart bevat de projektie van de organen en het skelet op het oor, daarnaast ook een aantal ""psychische"" punten. Massageinstrukties bevinden zich op de achterzijde van de kaart. "


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  GEZICHTSDIAGNOSE

  Op de voorkant van deze kaart wordt de basis van de gezichtsdiagnose uit de Japanse en Chinese traditie samengevat. Aan de achterkant is een gedetailleerde beschrijving van een aantal veelvoorkomende kondities te vinden.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  IRISDIAGNOSTIEK

  Een van de meest bekende en populaire systemen van natuurgeneeskundige diagnose. Met afbeelding en beschrijving van vijf oogtypen en de interpretatie van vele kenmerken.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  GEBIT EN GEZONDHEID

  De Duitse grondlegger van de Elektroakupunktuur, Dr. Voll, stelde een verband vast tussen gebitsproblemen en de konditie van de verschillende organen. Een samenvatting van zijn bevindingen staat op deze kaart. Aan de voorzijde van de kaart wordt op overzichtlijke wijze van ieder der tanden de corresponderende organen, zenuwen, klieren, gewrichten en botten, zintuigen en hoofdholten voorgesteld. Aan de achterzijde de wervelkolom en de gebitsdelen die ermee verbonden zijn


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  CRANIALE REFLEXOLOGIE

  In de korte tijd van zijn bestaan heeft deze kaart al veel belangstelling gekregen van mensen die zich met Cranio-sacrale therapien bezig houden. Hij is ontleent aan het werk van de Fransman Philippe Vincent. Om de localisering te vergemakkelijken zijn in de afbeelding de schedelbotten opgenomen. Massage en het toepassen van aroma's zijn de methoden die bij het gebruik het meest voor de hand liggen.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  REFLEXOLOGIE VAN HET GEZICHT

  Deze kaart is een aanvulling op de kleinere kaart met de zelfde titel. Behalve de reeds daar genoemde gegevens bevat deze kaart een groot aantal punten die een directe reflectorische verbinding met organen vormen, daarnaast ook een projectie van de wervelkolom op het midden van het gezicht. Met de reeds eerder gepubliceerde reflexologie die vooral botten en spieren betrof, en die ook hierin is opgenomen biedt deze kaart zeer uitgebreide gegevens over het onderwerp.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  MERIDIANEN

  Deze afbeelding is een geheel vernieuwde versie van de in 1980 voor het eerst verschenen kaart met het verloop van de meridianen en de exacte plaats van alle punten.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  AKUPUNTEN

  Deze kaart bevat de Ju-punten (van de blaas- meridiaan op de rug), de Mu-punten (de alarmpunten, op de buik en borst) en de beschrijving van hun plaats. Een massageinstruktie bevindt zich op de achterzijde van de kaart.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  SPECIALE PUNTEN ACUPUNTUUR

  Op deze kaart zijn de antieke punten, de hemelvensters, accumulatiepunten, lo-punten, bronpunten, tonificatiepunten, sederingspunten, de punten voor het stimuleren van de vorming van bloed en energie en ook vele andere belangrijke punten, samengebracht.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  SYMPTOMATISCHE AKUPUNTEN

  De punten waarvan de plaats op deze kaart worden beschreven zijn gekozen voor hun effektiviteit bij veelvoorkomende klachten, die eveneens vermeld staan. De informatie op deze kaart is een aanvulling op andere kaarten waarop de 5 transformaties (elementen), de organen (ju- en mu-punten), Acupunten, de Speciale Punten en de Meridianen worden getoond!


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  DE VIJF ELEMENTEN IN DE AKUPUNCTUUR

  De basisgegevens voor de toepassing van de leer der vijf elementen of transformaties zijn op deze dekoratieve kaart overzichtelijk samengebracht. Aan de achterzijde een tabel met een groot aantal psychische en fysieke aspekten en hun ordening volgens de principes der vijf elementen.


   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  MASUNAGA ZEN SHIATSU KETSU

  Shizuto Masunaga heeft een aantal vernieuwingen in de Shiatsu geintroduceerd. Een ervan wordt op deze kaart getoond, het verloop van ieder van de twaalf hoofdmeridianen op zowel de armen als de benen. Deze kaart is gebaseerd op zijn orginele materiaal.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  AKUPUNTEN VAN HET GEZICHT

  Hier vindt u de akupunktuurpunten van het gezicht en hun indicaties. Deze indikaties lopen uiteen van plaatselijke problemen tot algemene gezondheids-problemen. Zo kan de behandeling van de Akupunten van het Gezicht een bijdrage leveren aan behoud en herstel van de gezondheid.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  ACUPUNTEN VAN DE VOET

  De acupunten van de voet met aanwijzingen voor de toepassing van moxa. Op deze kaart is een veelheid aan gegevens samengebracht die interessant kunnen zijn voor mensen die op een of andere manier met de voeten en/of lichaamsenergi?en werken. De informatie aan de ene zijde is een samenvatting van de gegevens uit een recent werk over voetacupuntuur. Drie dingen zijn opmerkelijk. 1 acupuntuurpunten die kunnen worden gebruikt bij typische voetproblemen 2 acupuntuurpunten die kunnen worden gebruikt bij problemen elders in het lichaam 3 acupuntuurpunten die een werking hebben op verschillende organen. Wat dat laatste betreft zijn de localisaties soms wel maar niet altijd in overeenstemming met de opvattingen van voetreflexologen in Nederland en de rest van de westerse wereld. Een waardevolle studie- en inspiratiebron. Op de achterzijde van de kaart zijn de meridiaanpunten en de klachten waarbij ze gebruikt worden te vinden. Op de kaart zijn bovendien duidelijke aanwijzingen te vinden voor het gebruik van moxa. Moxa, gedroogd bijvoetkruid, wordt overal waar het voorkomt in de natuurgeneeskunde geassocieerd met de voet. Bijvoetkruid wordt van oudsher gebruikt voor vocht en koudeproblemen en voor typische vrouwelijke kwalen. Hier wordt wijze en duur van toepassing gegeven. Tot slot een curieus schema van meridiaantrajecten op de voetzool. Het is gepubliceerd door Shisuto Masunaga, vooral bekend als initiator van Zen Shiatsu of Yokais Shiatsu. Deze energiestromen kunnen door strijking worden be?nvloed. De uitgever heeft dit schema jarenlang gebruikt en er de werkzaamheid van kunnen vaststellen.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  TYPOLOGIE VAN GEZICHTSRIMPELS

  De typologie van gezichtsrimpels, preventie en therapie volgens J. A. Lavier J.A. Lavier is een van de mensen die door vertalingen uit het Chinees naar het Frans, door onderwijs en door zijn boeken, veel heeft bijgedragen aan de verspreiding van het begrip van de Chinese geneeskunst in het Westen. Wellicht omdat zijn geboorteland Frankrijk in zaken cosmetiek en schoonheid een leidende rol speelt heeft hij zich een keer bezigggehouden met de oorzaak van de rimpels die zich op het menselijke gezicht kunnen voordoen: een onevenwichtigheid veroorzaakt door spanning van bepaalde spieren en verslapping van anderen. Voor iedere rimpel afzonderlijk wordt dit beschreven. Daarnaast wordt op deze kaart ook uitgelegd welke punten voor iedere rimpel behandeld moeten worden en hoe.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  CHAKRAS

  Het begrip Chakra of wiel stamt uit de hindoekultuur. Een chakra is een energieknooppunt dat zich uit in het menselijk lichaam, energie en geest. Met verwijzing naar elementen, organen en mantra's die ermee verbonden zijn. Aan de achterzijde van de kaart is een beknopte beschrijving van de energie, de psychische en de fysieke associaties van ieder van de chakras te vinden.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  EXTRA CHAKRAS

  Op deze kaart staan de minder bekende chakras tussen Ajna en Sahasrara, in het westen zelden gepubliceerde informatie.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  KLEURENTHERAPIE

  Een kompakte inleiding in de kleurentherapie en een tabel waarin de belangrijkste gegevens over het praktische gebruik van kleuren voor diverse doeleinden wordt beschreven.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  REIKI

  Op deze kaart vindt u de uitleg van de principes die ten grondslag liggen aan Reiki. Op de achterkant een tabel waarop verschillende posities voor de toepassing vermeld staan met hun indikaties.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  REIKI ZELFBEHANDELING

  Reiki is een Japans woord. Rei betekent transcendente geest, Ki staat voor licht en energie. Reiki is de universele levenskracht, die door de handen stroomt en gericht kan worden op zichzelf of voor de hulp van anderen. Energieblokkaden worden er mee opgeheven, men voelt zich geharmoniseerd, ontspannen en gerevitaliseerd. De zelfbehandeling van reiki is eenvoudig en werkzaam. Het kan op ieder gewenst moment worden toepepast, bij het staan, zitten of liggen. Door bepaalde posities van de hand worden allereerst de corresponderende lichaamsfuncties, waaronder het hormoon- en chakrasyssteem, gestimuleerd. Daarnaast is er ook een algemene vergroting van het welbevinden, van organen, lichaamsdelen en de betrokken chakras en hun werkingsgebieden. Om deze effekten te versterken worden affirmaties en edelstenen en halfedelstenen gebruikt. De kaart geeft de details die men moet kennen om deze behandelingen te kunnen toepassen.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  YOGA VOOR DE ZEVEN CHAKRAS

  De zeven chakras zijn de belangrijkste energiecentra van het lichaam. Door verschillende invloeden binnen en buiten de persoon kan de energiedoorstroming verstoord worden. Dan is het geestelijk en lichamelijk funktioneren niet optimaal. Deze kaart biedt een serie welbeschreven oefeningen, specifiek voor ieder van de zeven chakras. Door deze oefeningen regelmatig te doen wordt de harmonieuse doorstroming van de energie hersteld. De chakras worden geaktiveerd en tot evenwicht gebracht, hetgeen gezondheid, liefde en geluk bevordert.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  MANTRA

  "De wijzen, zieners en yogis uit het oude India wisten dat het lichaam gevoelig is voor geluid en dat het wordt gevormd en in stand gehouden door vibraties (mantras). De eenvoudige mantras (van het sanskrit ""manas"" wat gedachte of bewustzijn betekent en tra, dat wat beschermt) zijn fonemen, geluidseenheden van het mantrische sanskriet alfabet. Zij worden gebruikt in het hoogste niveau van raja yoga en beschermen tegen de constante mentale stroom van gedachten, illusies, angsten etc. Indien beoefend met ijver kan het gebruik van mantra's bijzondere energi?n activeren. Deze kaart legt het gebruik van het tantrische alfabet uit en illustreert de resonantiezones voor zelfgenezing en energetische dynamisering."


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50

  POLARITEIT IN HET ENERGETISCH LICHAAM

  Polariteit is een algemeen en veel gebruikt begrip bij energiewerk. Een belangrijke figuur in dit verband is Randolph Stone, die de polariteitstherapie ontwikkelde, waarbij combinaties van energiecentra worden behandeld. Op deze kaart zijn een aantal suggesties over de energiecentra en aanwijzingen voor massage verzameld, die een inspiratie willen vormen voor wie met lichaamswerk bezig is.


   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50

  VITAMINES, MINERALEN EN SUPPLEMENTEN

  De vitamines, mineralen en enkele voedingssupplementen worden hier genoemd, met hun natuurlijke bronnen, functies, oorzaken tekort en tekenen van tekort. Daarnaast ook de aanbevolen dosis, de orthomoleculaire dosis en de hoeveelheid waarin het giftig kan worden. Overzichtelijk op een kaart samengebracht.


   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  OEFENINGEN VOOR HALS EN NEK

  De uitgever heeft zich zijn leven lang geinteresseerd voor reflexologie, akupressuur, shiatsu,yoga, alexander technieken en verschillende zachte systmen van zelfverdediging. Omdat hij ook altijd veel tijd aan schrijftafels, tekentafels en computers heeft doorgebracht heeft hij heel wat metodes, technieken, en trucs verzameld om dit soort activiteiten zonder schade voor de lichaaamshouding en de conditie te kunnen doen en blijven doen. Deze kaart is gebaseerd op 35-jarige ervaring hiermee. Het geeft technieken die eenvoudig zijn en zelf zonder risico uit te voeren. Als de conditie van de auteur als criterium voor de werkzaamheid kan worden genomen zijn deze methodes effectief. Met andere woorden het gaat hem goed en hij schrijft dat ook toe aan aandacht voor de conditie in het algemeen en vooral voor de belasting van de nek en schouders. Hij heeft ook gemerkt dat een relatieve onbeweeglijkheid van nek en schouders toeneemt met de jaren en dat het versoepelen een algemeen verjongend effect kan hebben, zowel obejectief als subjectief. Mensen die hieraan werken voelen zich jonger en zien er ook zo uit. Ieder met belangstelling voor fitness kan hier een aantal interessante werkwijzen uithalen, eeen interessante aanvulling kunnen vormen op alles wat hij tot nu toe al doet.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  SEXUELE FITNESS VOOR MANNEN

  "Er is een uitgebreide literatuur over het onderwerp. Te onderscheiden zijn: - het versterken van de constitutie waarna alles, dus ook de sexualiteit, verbetert; - het stimuleren van een aantal energiebanen en -punten, die door hun nabijheid of via reflexketen het sexuele functioneren kunnen beinvloeden; - het op betrekkelijk korte termijn stimuleren van de sexuele responscapaciteit. Wie een meer natuurlijke en diepgaande werking wenst komt hier goed aan zijn trekken. Overdreven beloften, succesverhalen en suggestieve opmerkingen ontbreken op deze kaart. Het is een samenvatting van de uitgebreide literatuur die op dit gebied bestaat . Geprobeerd is het kaf van het koren te scheiden en in een eenvoudige doe-het-zelf vorm de meest werkzame en begrijpelijke suggesties samen te vatten. "


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  VRUCHTEN EN GEZONDHEID

  Vruchten kunnen, omdat ze veel vitamines bevatten, van belang zijn voor de gezondheid. Ook de vezelrijkdom van vele vruchten is belangrijk. Maar er wordt minder gesproken over specifieke toepassing van vruchten, Evenmin is er veel bekend over mogelijke nadelen van het eten van vruchten. Deze kaart heeft die informatie. Wanneer en hoe vruchten eten, welke vruchten gemengd kunnen worden, onder welke omstandigheden en voor wie vruchten af te raden zijn.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50

  TONGDIAGNOSE

  Vrijwel iedere natuurgeneeswijze kent een systeem van tongdiagnose. De tong geeft allerlei informatie over de vitaliteit, conditie en ziekten. Vorm, kleur, beslag, rand en groeven samen vertellen het verhaal van uw gezondheid. Regelmatig naar de eigen tong kijken behoedt u voor zelfbedrog. De tong van anderen zien kan helpen bij therapie en kan een waardevolle aanvulling op andere diagnosemethoden geven. Deze kaart geeft een samenvatting van vele gegevens uit Chinese en Ayurvedische geneeskunst en is bedoeld als concrete inleiding tot de tongdiagnose.


   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50

  DE WERVELKOLOM

  Via de ruggewervels worden organen, spieren, zintuigen en huid ge?nnerveerd. Op deze kaart wordt het autonome zenuwstelsel in beeld gebracht, en ook de onderverdeling in sympathische en parasympathisch. Daarnaast worden ook de huidzones en de innervatie van de spieren ge?llustreerd. Bovendien is er een uitgebreide klachten lijst, die aangeeft welke symptomen zich bij een bepaalde wervelverplaatsing kunnen voordoen, en waar te zoeken in de wervelkolom bij een bepaald symptoom.


   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  AFWIJKINGEN VAN DE VOET

  Hier worden de voetafdruk, het voor- en zijaanzicht van de voet en verschillende veelvoorkomende voetafwijkingen besproken. Bovendien een afbeelding van de verschillende hamertenen en een verwijzing naar de oorzaak. De A4-kaart bevat aan de achterzijde een uitleg van de verschillende voet- en teenstanden.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl6_50 ce4_80

  ANATOMIE VAN DE VOET

  Deze kaart/poster betreft de anatomie van de voet. Hij bevat verschillende spierlagen van de voet, de botten en de pezen. Allen met hun Nederlandse en Latijnse namen. Er is ook een kaart van A4 formaat verkrijgbaar. Dan zijn de afbeeldingen over de voor en achterzijde verdeeld.


   
   

  Formaat A4(21x30 cm)

 • pl5e ce3_80e

  REFLEXZONES VAN DE VOET

  Op deze kaart van de reflexzones van de voet staan op de voorzijde de twee voetzolen, verder ook de binnen en buitenzijde en de bovenkant van de voet. Aan de achterzijde een aantal illustraties met beschrijving van: - de manier waarop men zichzelf en degene die de voetreflexzonemassage gaat ontvangen ontspant en klaar maakt voor specifieke en gerichte massages, - verschillende reflexzonemassagemethoden.


   
   

  Formaat B5(17x24 cm)

 • pl5e ce3_80e

  REFLEXZONES VAN DE HAND

  De reflexzones van de hand zijn ten onrechte minder populair dan de reflexzones van de voet. Voor ontspanning en kalmering zijn ze minstens zo goed. Bovendien zijn ze makkelijker onder allerlei omstandigheden toe te passen.


   
   

  Formaat B5(17x24 cm)

 • pl5e ce3_80e

  AURICULOTHERAPIE

  Op de kaart Auriculotherapie bevindt zich aan de voorzijde een overzichtelijke tekening van de projektie van het menselijk lichaam op het oor. Aan de achterzijde staat een duidelijke uitleg over hoe men deze informatie kan toepassen, oa door massage met de toppen van de vingers.


   
   

  Formaat B5(17x24 cm)

 • pl5e ce3_80e

  GEZICHTSREFLEXOLOGIE

  De reflexzones van het gezicht worden relatief verwaarloosd door de adepten der reflexologie. Ook via het gezicht kan men reflexzonemassage beoefenen. Het gebied rondom de oogkas staat b.v. in nauw en direct verband met de schouders, de kin verbindt met zitvlak en... de voeten. Via de reflexzones van bepaalde gewrichten kan men goed de effectiveit toetsen. Verlichting van pijn en vergroting van beweeglijkheid zijn duidelijke criteria. De verbinding tussen bepaalde plekken van het kaakgewricht en de heupen maakt eenvoudige toetsing mogelijk. Een en ander wordt duidelijk gedocumenteerd op de kaart. Ook de meest gangbare beinvloedingsmethoden worden beschreven.


   
   

  Formaat B5(17x24 cm)

 • pl5e ce3_80e

  DE CHAKRAS

  Deze kaart over de chakra's geeft aan de voorzijde links de anatomische gegevens en rechts de psychologische. Aan de achterzijde een tabel met daarin het Principe, Letterlijke betekennis, Aroma's, Edelstenen, Metalen, Alternatieve therapien, Muziek, Yogavormen en Beroepen geasssocieerd met ieder van de zeven chakra's. Een veelheid aan gegevens in klein bestek.


   
   

  Formaat B5(17x24 cm)

 • pl5e ce3_80e

  DE MUDRAS

  De opgeheven wijsvinger van het grote gelijk is waarschijnlijk de bekendste nederlandse mudra, een handgebaar dat niet alleen de mening verduidelijkt, maar ook een energetische werking kan hebben. Op deze kaart worden millenia-oude mudra's getoond en hun betekenis en gebruik verklaard. De kennis stamt uit de oude hindukultuur. Een aantal ervan zijn echter voor ieder herkenbaar. Enkele mudra's zijn voornamelijk van spirituele betekenis. De andere getoonde mudra's worden vooral voor gezondheid gebruikt.


   
   

  Formaat B5(17x24 cm)

 • pl5e ce3_80e

  DE SYMBOLIEK VAN DE CHAKRA∆S

  De symboliek van de chakra's, met een aantrekkelijke weergave en uitleg van de energie kanalen, de energiecentra (chakra's), de bija mantra's, de geometrische figuren die de elementen weergeven, en de verschillende symbolische dieren. Verder ook een mantrayantra.


   
   

  Formaat B5(17x24 cm)

 • pl5e ce3_80e

  DE RUNEN

  De Runen zijn een germaans en vikingalfabet, waarvan de symboliek een voor onze culuur herkenbaar karakter heeft. Behalve in verkeersborden en patronen van vakwerkhuizen zijn de runen ook van oudsher gebruikt voor meer spirituele doeleinden. Een weergave uitleg van de basisbegrippen en betekenissen vindt men op deze kaart.


   
   

  Formaat B5(17x24 cm)

 • pl5e ce3_80e

  CHIROLOGIE, LIJNEN VAN DE HAND

  Plaats en verloop van de lijnen van de hand weerspiegelt verleden, heden en toekomst van de mens. Van ieder der bekende lijnen worden een aantal van de mogelijke variaties op deze kaart in kort bestek geduid.


   
   

  Formaat B5(17x24 cm)

 • pl5e ce3_80e

  AKUPRESSUUR VOOR HET HOOFD

  Deze kaart geeft zowel het halfvolle glas, Akupressuur ter versterking van de geest en verhoging van de intelligentie, als het halflege, aan de andere kant, Akupressuurpunten tegen hoofdpijn. Een aantal van de punten zijn uiteraard dezelfde maar de ene hoofdpijn is de andere niet en daarom worden verschillende formules besproken en geillustreerd.


   
   

  Formaat B5(17x24 cm)

 • pl5e ce3_80e

  ALARM EN EERSTE HULP PUNTEN

  Deze kaart geeft aan de voorkant de Alarmpunten, de akupunktuurpunten van de romp die kunnen worden gebruikt voor stimulatie en kalmering van de twaalf organen en functies die in de Chineses geneeskunst worden onderscheiden. Aan de andere zijde, Eerste hulp punten, staan 25 akupunktuurpunten, beschrijving van hun plaats en de klachten waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Bovendien een beperkt aantal acute klachten, zoals asthma-aanval, angina pectoris, slapeloosheid, pijnlijke menstruatie, keelpijn, kiespijn, overdreven opwinding..., met daarbij de combinatie van punten (geput uit de 25 beschreven akupunktuurpunten) die voor snelle verlichting kunnen zorgen


   
   

  Formaat B5(17x24 cm)

 • pl5e ce3_80e

  TEGEN SLAPELOOSHEID/TEGEN SLAPERIGHEID

  Slapeloosheid, slaperigheid en op ongewilde momenten slapen en wakker zijn kunnen worden be?nvloed door het gebruik van drukpunten.


   
   

  Formaat B5(17x24 cm)

 • pl5e ce3_80e

  AROMATHERAPIE

  Deze poster geeft een samenvatting van de belangrijkste informatie over aromatherapie. Hij bevat organen, funkties en lichaamsdelen met bijpassende aroma's. Kompresssen, baden en inhaleren zijn enkele van de mogelijkheden van toepassing


   
   

  Formaat B5(17x24 cm)

 • ce3_80e

  VITAMINES, MINERALEN EN SUPPLEMENTEN

  De vitamines, mineralen en enkele voedingssupplementen worden hier genoemd, met hun natuurlijke bronnen, functies, oorzaken tekort en tekenen van tekort. Daarnaast ook de aanbevolen dosis, de orthomoleculaire dosis en de hoeveelheid waarin het giftig kan worden. Overzichtelijk op een kaart samengebracht.


   

  Formaat B5(17x24 cm)

 • ce3_80e

  GENEESKUNST UIT DE KEUKEN

  Geneeskunst uit de keuken. Op deze kaart staan negen produkten die in vrijwel iedere keuken te vinden zijn met hun gebruik voor gezondheid en lichaamsverzorging. Ook de contraindicaties worden genoemd. Sommige dingen zijn heel evident, maar er staan ook een aantal verassingen in, zowel bij het gebruik als bij de contraindicaties. De negen producten zijn: zout, suiker, geelwortel (kerrie), kaneel. gember, ui, peper, cacao en koffie.


   

  Formaat B5(17x24 cm)

 • pl3_50

  HET GEBIT EN DE ORGANEN

  De Duitse grondlegger van de Elektroakupunktuur, dr Voll, stelde een verband vast tussen gebitsproblemen en de konditie van de verschillende organen. Een samenvatting van zijn bevindingen staat op deze kaart.


   

  Formaat A5(20x15 cm)

 • pl3_50

  REFLEXZONEBEHANDELING VAN DE NEUS

  De reflexzones van de neus zijn door hun directe contact met de hersenen en de gevoeligheid voor aroma's (essentiele olien) een traditioneel bekende en zeer werkzame basis van een natuurlijke geneeswijze. Op de achterzijde van deze kaart bevindt zich een beschrijving van de principes van de behandeling via de reflexzones van de neus.


   

  Formaat A5(20x15 cm)